Corona update 26 nov – Geen amateursport tussen 17.00 en 05.00 uur


Het kabinet heeft besloten om vanaf zondag 28 november een ‘avond lockdown’ in te stellen. Vervelend genoeg gelden de gestelde afspraken ook voor ons. Er geldt een sluitingstijd voor alle sportlocaties en evenementen tussen 17.00 en 05.00 uur. Amateursport (wedstrijden en lessen/trainingen) is tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer toegestaan op binnen- en buitensportlocaties. 

Helaas vinden veel lessen na 17.00 uur plaats. We doen ons uiterste best om een aantal groepen toch door te kunnen laten lessen door extra lessen in het weekend te geven en lessen te verplaatsen, waar mogelijk, naar 16.00 uur. We zijn echter gelimiteerd in onze opties en daarom kunnen behoorlijk wat ruiters de komende weken niet rijden. De lessen die niet door kunnen gaan worden omgezet in inhaallessen. Graag onderstaande informatie goed doorlezen. 

De lessen die de komende drie weken WEL doorgang kunnen vinden zijn:

–    Alle groepslessen om 16.00 uur 
–    Alle groepslessen op de zaterdag 
–    De groepsles van 9.30 uur op de woensdagochtend 
–    Alle miniruiterlessen op de woensdag en vrijdagmiddag

We proberen een aantal Rockygroepen van 17.00 uur naar 16.00 uur te verschuiven en er gaat een Tinkygroep naar de zaterdag. Ook kan er een 19.00 uur groep verplaatst worden naar de zaterdag. Wij nemen met iedereen uit de betreffende groepen persoonlijk contact op om de nieuwe lestijd te bespreken. 

Voor alle ruiters die rijden in een 20.00 uur les:

Op zaterdag 4 december (middag), zondag 5 december (ochtend) en op zaterdag 18 december (middag) organiseren we een aantal volwassenlessen voor ruiters uit de 20.00 uur groepen. Ook komt er op de woensdagochtend om 10.30 uur tijdelijk een les bij.  
Van de ruiters in een 20.00 uur les ontvangen we graag uiterlijk maandag a.s. (29 november) voor 18.00 uur via WhatsApp (0629027436) een berichtje waarin je aangeeft op welke dagen je zou kunnen. Graag op de volgende manier aangeven:
Alle WO ochtenden: JA/NEE, alleen op …(datum).
ZAT 4 dec: JA/NEE
ZON 5 dec: JA/NEE
ZA 18 dec: JA/NEE


Op dinsdag zullen we de indeling maken. Deze wordt vervolgens via een reply op je WhatsApp bericht gedeeld. Alvast bedankt!

Voor alle ruiters die nog in de privéles zitten:

Er zullen deze drie weken geen privélessen zijn. We nemen met alle privéles ruiters persoonlijk contact op. 

De lessen die de komende weken GEEN doorgang kunnen vinden

De lessen die geen doorgang kunnen vinden worden omgezet in inhaallessen die weer op zondagen gepland gaan worden. Zodra hier meer over bekend is hoor je hier meer over.


 Overige maatregelen die blijven gelden

–    Het coronatoegangsbewijs (CTB) is verplicht in binnenruimtes van sportlocaties. Dit geldt voor iedereen vanaf 18 jaar. Ook bij een bezoek aan het toilet of de horeca geldt een CTB-plicht.
–    Er mag geen publiek aanwezig zijn bij wedstrijden, (groeps)lessen en trainingen. Je mag plaats nemen in onze horecagelegenheid tijdens de lessen. 

De situatie wordt op dinsdag 14 december opnieuw beoordeeld door het kabinet. We hopen dat de maatregelen het dan weer toelaten om ook na 17.00 uur weer les te mogen geven. 

Met vriendelijke groet,

Team HCE